Textele sumeriene și biblice susțin că oamenii au trăit timp de 1000 de ani înainte de Marele Potop: Este adevărat?

Limita absolută” a speranței de viață a unui individ, conform unui studiu publicat în revista „Nature”, se află undeva între 120 și 150 de ani. Balena Bowhead are cea mai lungă speranță de viață dintre orice alt mamifer de pe planetă, cu o durată de viață de până la 200 de ani sau mai mult. Multe texte antice, inclusiv cele în limbile sumeriană, hindusă și biblică, descriu oameni care au trăit mii de ani!

Matusalem
Methuselah, relief pe fațada Bazilicii Santa Croce Bazilica Sfintei Cruci – faimoasa biserică franciscană din Florența, Italia

Oamenii care sunt interesați de istoria antică au auzit de Matusalem, un bărbat care se presupune că a trăit 969 de ani, potrivit Bibliei. În Cartea Genezei, el este descris ca fiul lui Enoh, tatăl lui Lameh și bunicul lui Noe. Deoarece genealogia lui îl leagă pe Adam de Noe, relatarea lui din Biblie este importantă.

Cea mai veche versiune cunoscută a Bibliei afirmă că Matusalem avea aproximativ 200 de ani când s-a născut fiul său, Lameh, și că a murit cândva după Potopul descris în povestea lui Noe. Datorită vârstei sale înaintate, Matusalem a devenit parte a culturii populare, iar numele său este frecvent invocat atunci când se face aluzie la vârsta înaintată a persoanelor sau a lucrurilor.

Textele sumeriene și biblice susțin că oamenii au trăit timp de 1000 de ani înainte de Marele Potop: Este adevărat? 6
Arca lui Noe (1846), de pictorul popular american Edward Hicks

Cu toate acestea, acest personaj biblic nu este doar fascinant din cauza vieții sale lungi, dar este și extrem de important pentru o varietate de alte motive. Matusalem a fost al optulea patriarh al perioadei antediluviane, conform Cartei Genezei.

In concordanta cu Versiunea King James a Bibliei, se precizează următoarele:

21 Și Enoh a trăit șaizeci și cinci de ani și a născut pe Matusala.

22 Și Enoh a umblat cu Dumnezeu după ce a născut pe Matusala trei sute de ani și a născut fii și fiice.

23 Și toate zilele lui Enoh au fost trei sute șaizeci și cinci de ani:

24 Și Enoh a umblat cu Dumnezeu și nu a fost; căci Dumnezeu l-a luat.

25 Și Metusala a trăit o sută optzeci și șapte de ani și a născut pe Lameh.

26 După ce a născut pe Lameh, Metusala a trăit șapte sute optzeci și doi de ani și a născut fii și fiice.

27 Și toate zilele lui Metusala au fost nouă sute șaizeci și nouă de ani și el a murit.

-Geneza 5:21–27, Biblia.

După cum este descris în Geneza, Metusala a fost fiul lui Enoh și tatăl lui Lameh, care a fost la rândul său tatăl lui Noe, pe care l-a născut când avea 187 de ani. Numele său a devenit un sinonim universal pentru orice creatură în vârstă și este adesea folosit în expresii precum „a avea mai mulți ani decât Matusalem” sau „a fi mai în vârstă decât Matusalem”, printre altele.

Conform Vechiului Testament, Matusalem a pierit în anul Marelui Potop. Este posibil să găsiți trei intervale de timp separate în trei tradiții manuscrise diferite: Masoreticul, Septuaginta și Tora samariteană.

Potrivit Textul masoretic, o traducere autorizată în ebraică și aramaică a Tanahului folosită de iudaismul rabinic, Metusala avea 187 de ani când s-a născut fiul său. A murit la vârsta de 969, în anul Potopului.

Septuaginta, denumit uneori Vechiul Testament grecesc, cea mai veche traducere greacă existentă a Vechiului Testament din originalul ebraic indică faptul că Matusalem avea 187 de ani când s-a născut fiul său și a murit la vârsta de 969, dar cu șase ani înainte de marele potop.

După cum este înregistrat în Tora samariteană, text format din primele cinci cărți ale Bibliei ebraice, scrise în alfabetul samaritean și folosit ca scripturi de samariteni, Metusala avea 67 de ani când s-a născut fiul său și a murit la vârsta de 720 de ani, ceea ce corespundea la perioada de timp în care a avut loc Marele Potop.

Acest tip de referință la durata de viață se găsește aproape sigur și în alte texte antice. Textele sumeriene antice, inclusiv cele mai controversate, dezvăluie o listă de opt conducători antici care au căzut din cer și au domnit mai mult de 200,000 de ani. Potrivit textului, înainte de Marele Potop, un grup de 8 ființe inteligente a stăpânit peste Mesopotamia pentru o perioadă de 241,200 de ani.

Textele sumeriene și biblice susțin că oamenii au trăit timp de 1000 de ani înainte de Marele Potop: Este adevărat? 7
Lista Regelui Sumerian înscrisă pe prisma Weld-Blundell

Tableta de lut care conține acest text unic datează de 4,000 de ani și a fost descoperită de cercetătorul germano-american Hermann Hilprecht la începutul secolului al XX-lea. Hilprecht a descoperit un total de 18 tăblițe cuneiforme similare (c. 2017-1794 î.Hr.). Nu erau identici, dar au împărtășit informațiile despre care se crede că au fost luate dintr-o singură sursă a istoriei sumeriene.

Peste o duzină de exemplare ale Listei Regelui Sumerian datând din secolul al VII-lea î.Hr. au fost descoperite în Babilon, Susa, Asiria și Biblioteca Regală din Ninive, printre alte locuri.

Lista sumeriene înainte de potop:

„După ce domnia a coborât din ceruri, domnia a fost în Eridug. În Eridug, Alulim a devenit rege; a domnit 28800 de ani. Alaljar a domnit 36000 de ani. 2 regi; au domnit 64800 de ani. Atunci a căzut Eridug și domnia a fost dusă la Bad-tibira.”

Unii autori cred că ființele umane au trăit aproape o mie de ani, până când, după potop, Dumnezeu a scurtat această vârstă (Geneza 6:3) Atunci Domnul a spus: „Duhul Meu nu se va certa cu omul în veci, pentru că și el este trup; dar zilele lui vor fi o sută douăzeci de ani.”

Faptul că durata vieții umane a fost redusă a fost cu adevărat un act al lui Dumnezeu? Este posibil să existe o altă explicație, mai grandioasă, una care susține că ființe care nu sunt de pe Pământ au umblat pe planeta noastră în zilele lui Matusalem?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Inainte de a pleca, te rugam sa vizitezi si pagina noastra de Facebook sau canalul YouTube. Multumim!

eu_slayer_light

Multumim pentru vizita!

REVINO CURAND!