Secretele Egiptului dezvaluie: Posibilitatea existentei unui al doilea Sfinx și camere misterioase ascunse?

Potrivit studiului egiptologului Bassam El Shammaa din 2007, pe Platoul Piramidelor ar exista un „al doilea sfinx”. El Shammaa a spus că faimoasa statuie pe jumătate leu, pe jumătate om, era o zeitate egipteană construită aproape de un alt Sfinx, care a dispărut fără urmă!

al doilea sfinx
Sfinxul din fața piramidelor din Giza. 

Astăzi, atenția noastră se concentrează pe cea mai recentă încercare de a descoperi adevărata poveste antică a unei civilizații avansate care ne-a lăsat cu minuni de ne-egalat, atât deasupra cât și dedesubtul nisipurilor platoului Giza.

Oraș vechi pierdut dezgropat în Egipt

al doilea sfinx

Primele rapoarte despre un „oraș secret” au apărut în World Press în prima săptămână a lunii martie 1935. Mult mai multe au fost descoperite în luna iulie a acelui an, iar Sunday Express avea un articol al lui Edward Armytage, care tocmai se întorsese din Egipt în Anglia, unde a asistat la săpăturile unei vechi metropole egiptene despre care se credea că datează de 4,000 de ani în urmă.

Negarea descoperirilor anterioare

Asta a fost acum vreo optzeci de ani, dar astăzi ne confruntăm cu un „zid de granit”, în persoana fostului ministru de stat pentru afaceri și antichități, Zahi Hawass, care a deținut acest post până la revoluția egipteană din 2011, care l-a doborât pe Hosni Mubarak – și, de asemenea, a pus capăt controversatei domnii a lui Hawass ca șef suprem al tuturor antichităților din Egipt.

al doilea sfinx

Cu toate acestea, el își păstrează puterea – și nu este puținlucru. S-au scris multe despre egiptenul „Indiana Jones” (Zahi Hawass), care zâmbește larg într-o clipă și se înfurie în următorul moment când este interogat. Acest aspect al personalității sale este pe larg descris în cartea „Ruperea oglinzii cerului”De Robert Bauval și Ahmed Osman.

Cu toate acestea, o astfel de atitudine nu explică de ce Zahi Hawass a spus public că nu există nimic sub Sfinx, niciun tunel, sau vreo cameră, în ciuda mai multor fotografii cu el intrând în gropile de coborâre ale capului Sfinxului și altul în spatele corpului în formă de leu. Ar trebui să ignorăm ceea ce am văzut de mai multe ori și să acceptăm astfel de negări fără sa punem la îndoială?

Declarațiile contravin dovezilor fotografice

Se pare că a ignorat întrebările referitoare la tunelurile subterane de sub platoul Gizei și camerele de sub Sfinx, susținând că este imposibil să se investigheze mai adânc, deoarece camerele erau fie sigilate, sau pline cu apă. Acest lucru ar putea fi adevărat, cu toate acestea putem vedea într-una dintre imagini că solul este extrem de uscat.

al doilea sfinx

Știm că Hawass a urcat treptele de la intrarea din spate a Sfinxului, într-o încăpere adâncă, apoi a mers mai departe până într-o cameră inferioară conținând un sarcofag foarte mare și umplută cu apă; aceste evenimente sunt toate văzute într-un documentar realizat de Fox. Este dificil de conceput cum ar putea ulterior respinge ceea ce spusese și făcuse înainte.

Gaura din capul Sfinxului

Secretele Egiptului au dezvăluit: posibil un al doilea Sfinx și camere misterioase ascunse ?? 6

Schița sfinxului din 1798 a lui Vivant Denon înfățișează un bărbat scos dintr-o gaură din capul Sfinxului

Vivant Denon a făcut o schiță a Sfinxului în 1798, deși nu a reprodus-o perfect. Probabil că știa că există o gaură în creștetul capului de când schițase imaginea unui tip care era scos afară.

Secretele Egiptului au dezvăluit: posibil un al doilea Sfinx și camere misterioase ascunse ?? 7Fotografia aeriană din anii 1920 arată o gaură în capul Sfinxului.

Un desen nu este o dovadă, dar o imagine aeriană a sfinxului luată dintr-un balon cu aer cald în anii 1920 a arătat că există o astfel de deschidere în partea de sus a capului Sfinxului.

Enigmele capului Sfinxului

Potrivit lui Tony Bushby în „Secretul din Biblie”, un cilindru sumerian fragmentat spune o poveste care ar putea fi ușor interpretată ca având loc la Giza, implicând o fiară care avea un cap de leu cu o intrare ascunsă de nisip.
Un nou studiu arată acum că corpul Sfinxului a fost sculptat din piatră naturală in vremea când cădeau ploi abundente și acest lucru ne duce înapoi în vremea în care Robert Bauval și Robert Schoch au calculat construcția piramidelor din „Centura lui Orion”, adică aproximativ în anul 10,450 înainte de Hristos!

Al doilea Sfinx

al doilea sfinx
Platoul Giza cu cea de-a doua movilă

Complexul de la Giza (vechiul termen egiptean Gisa care înseamnă „Piatră cioplită”) a fost schițat încă din 1665, iar unele înfățișează două capete care „privesc” din nisip, unul cu personaje feminine, posibil un al doilea Sfinx.

Secretele Egiptului au dezvăluit: posibil un al doilea Sfinx și camere misterioase ascunse ?? 8
Akerw: practica egipteană antică de a a;eza doi lei, lângă ușile lor pentru protecția cerească.

Era un obicei străvechi egiptean să așeze doi lei, cunoscuți sub numele de Akerw, în fața ușilor lor pentru protecția cerească, care ne-ar duce chiar la o movilă misterioasă așezată lângă sfinx, pe care Gerry Cannon a identificat-o și măsurat-o. Este posibil ca această movilă să conțină corpul îngropat al unui al doilea sfinx?

S-ar fi crezut că această mare movilă misterioasă, aflată atât de aproape de sfinx ar fi trebuit să fi fost întâmpinată cu mare entuziasm de către autoritățile egiptene, dar Hawass și Mark Lehner nu au vrut să audă de așa ceva sau să-i acorde vreo atenție, potrivit unei surse.

Gerry luase legătura cu cineva de la un renumit institut din Cairo care avea echipamente care să poată detecta obiecte îngropate sub nisip. Această persoană a cerut Consiliului Suprem de Antichități permisiunea de a investiga movila, dar nu a primit niciunrăspuns. Se pare că nimănui nu i s-a permis să investigheze zona specifică a movilei unde credem că ar putea fi îngropat un al doilea Sfinx. Fără îndoială că cei care împiedică o astfel de descoperire, au avut un motiv întemeiat pentru asta!

De ce negarea?
De ce acei doi egiptologi ar fi atât de preocupați de posibilitatea de a descoperi ceva pierdut de secole? Se poate crede că nu vor să expună ce se află în spatele movilei? Este ilogic să te opui oricărui tip de sondă sau chiar o simplă imagine aeriană care poate fi făcută, ceea ce poate duce la descoperirea unei alte mari minuni a lumii, atrăgând încă multe mii de turiști în Egipt.

Ei nu vor să recunoască că au cercetat movila misterioasă și, dar dacă ar fi făcut-o, ar fi fost primii care ar fi recunoscut-o. Zahi Hawass pare să aibă o agendă, adică să mențină viziunea convențională asupra istoriei antice egiptene (să nu permită nimic să perturbe calea istoriei convenționale), indiferent de câte descoperiri noi contrazic ceea ce acum este considerat a fi adevărat.

Gerry Cannon a sugerat anterior un calendar pentru construirea celor trei mari piramide, precum și a Sfinxului, care este cu multe mii de ani mai vechi decât majoritatea dintre noi presupunem. De asemenea, el a identificat o movilă nedescoperită pe platoul Giza, unde cel mai probabil este ascuns un alt sfinx, pe baza documentelor și datelor antice pe care le-a prezentat.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Inainte de a pleca, te rugam sa vizitezi si pagina noastra de Facebook sau canalul YouTube. Multumim!

eu_slayer_light

Multumim pentru vizita!

REVINO CURAND!