Piramidele din Egipt au fost construite folosind utilaje avansate, a dezvăluit un text antic din 440 înainte de Hristos.

Oamenii au fost mult timp intrigați de piramidele Egiptului și este greu să îi învinovățim, având în vedere misterul din jurul creației lor. Mulți probabil nu cred că conspirația susține că au fost construite de extratereștri, dar în adâncul inimii, majoritatea oamenilor simt că piramidele din Egipt nu au fost de fapt ridicate cu muncile sclavilor într-un mod obișnuit, așa cum susțin cercetătorii obișnuiți.

Piramidele din Giza, Cairo, Egipt, Africa. Vedere a piramidelor din Platoul Giza © Credit imagine: Feili Chen | Licențiat de la Dreamstime.Com (Fotografie de uz editorial / comercial)
Piramidele din Giza, Cairo, Egipt, Africa. Vedere a piramidelor din Platoul Giza.

Deci, cum au construit oamenii acum 4,000 de ani unele dintre cele mai mari, sofisticate și renumite structuri din lume? Misterul cum au fost construite piramidele poate fi din ce în ce mai aproape de a primi răspuns. Au construit mașinile Piramidele Egiptului?

În 440 î.Hr., filosoful și istoricul grec Herodot a scris „Istoriile” care este privit ca una dintre cele mai semnificative scrieri ale sale. Marele istoric discută despre înregistrări și tradiții istorice din Asia de Vest, Africa de Nord și Grecia, inclusiv despre politică, geografie și obiceiuri.

Piramidele din Egipt au fost construite folosind utilaje avansate, un text antic din 440 î.Hr. a dezvăluit 6
Fragment din istorii, cartea VIII despre papirusul Oxyrhynchus din secolul II

„Istoriile” a fost atât de transcendent încât a stabilit cadrul pentru cercetarea istorică în cultura noastră. Cu toate acestea, este de conceput că el ascunde adevărul despre un mister pe care omenirea încearcă să-l rezolve de ani de zile în cuvintele sale.

Misterul asociat piramidelor din Egipt

Piramidele egiptene sunt construcții din zidărie sub forma unor piramide geometrice perfecte care au fost construite în Egipt cu mii de ani în urmă. Potrivit rapoartelor, numărul piramidelor egiptene recunoscute este de aproximativ 118 începând cu octombrie 2021. În perioadele Vechiului și Mediului Regat, majoritatea au fost construite ca morminte pentru faraonii regatului și pentru tovarășii lor.

Prima piramidă din Egipt a fost construită în timpul domniei faraonului Djoser în timpul celei de-a treia dinastii. Edificiul construit din piatră care a crescut în etape a fost începutul unei arhitecturi unice – o mare revoluție în cultura Egiptului antic.

Piramida în trepte a regelui egiptean antic Djoser. © Credit de imagine: Walter Stiedenroth | Licențiat de la DreamsTime.com (Utilizare editorială Foto de stoc, ID: 216602360)
Piramida în trepte a regelui egiptean antic Djoser. © Credit de imagine: Walter Stiedenroth

Piramida în trepte a lui Djoser, al doilea rege din a treia dinastie, a fost construită un platou impunător la Saqqara, cu vedere la orașul antic Memphis.

Piramida Djoser a fost construită în Saqqara, Egipt, între 2630 î.Hr. și 2611 î.Hr. ca mormânt pentru faraonul Djoser (sau Zoser). Chiar dacă este cel mai vechi edificiu de piatră intact la scară largă din lume, este adesea umbrit de cele mai faimoase piramide din Egipt.

Piramida avea o înălțime de 60 de metri și se crede că a fost ridicată în etape, începând cu porțiunea pătrată a bazei sale și terminând cu o a șasea care s-a terminat la vârf. Cu toate acestea, piramida nu a fost reproiectată până când Sneferu a preluat tronul. Acest rege a construit trei piramide, care au modificat complet construcția și designul piramidelor egiptene.

În mod surprinzător, cercetătorii cred că Piramida Roșie, ridicată în necropola regală din Dahshur, a servit drept model pentru Marea Piramidă din Giza. Odată cu trecerea timpului, aceste Piramide mari au devenit o destinație turistică, precum și una dintre cele mai renumite atracții turistice din lume.

„Dar daca nu s-a descoperit nicio documentație privind construcția lor, nici nu s-a obținut nicio claritate cu privire la modul și cine au construit aceste structuri spectaculoase în vremurile străvechi. Nu există nicio indicație despre cum au fost ridicate în nicio literatură egipteană antică. Aceasta a devenit una dintre cele mai uimitoare enigme din arheologie, precum și din întreaga societate.

Nivelul incredibil de precizie cu care au fost create piramidele sugerează că acestea au fost construite folosind utilaje

Se crede că, odată cu apariția lui Keops, a început o nouă perioadă în construcția piramidei. Jufu o Jéops, cunoscut în mod obișnuit ca Cheops, a fost al doilea faraon din a patra dinastie a Vechiului Regat al Egiptului, domnind din 2589 î.Hr. până în 2566 î.Hr.

Cheops este creditat cu construcția Marii Piramide din Giza, pe care a construit-o împreună cu arhitectul Hemiunu într-o perioadă neliniștită de 20 de ani. Herodot susține că:

„Cheops a ridicat Marea Piramidă de la Giza”, mergând până la prostituarea propriei fiice pentru a obține bani pentru a-și construi piramida … În timpul domniei sale, toate templele erau închise închinării, iar Egiptul era într-o situație dificilă, fiind disprețuită. de către egipteni „.

Piramidele din Egipt au fost construite folosind utilaje avansate, un text antic din 440 î.Hr. a dezvăluit 7
Statuia lui Keops din Muzeul Cairo.

Deoarece nu a fost descoperită nicio înregistrare, se presupune că este doar o ipoteză admisă de arheologie, deoarece niciun document nu o susține. Marea Piramidă din Giza are o capacitate totală de 2,583,283 de metri cubi, făcând-o a treia ca mărime din lume în ceea ce privește volumul, deși este cea mai înaltă cu cei 146.7 metri ai săi.

Cu toate acestea, acuratețea cu care este creată Marea Piramidă este cel mai neașteptat și inexplicabil fapt pentru profesioniștii implicați în aceasta. Cei însărcinați cu construirea piramidelor au făcut-o cu o acuratețe atât de minuțioasă încât este aproape imposibil să recreăm structura în vremurile actuale.

Cel mai intrigant aspect este că este una dintre cele mai sofisticate lucrări din istoria terestră, deși niciun fel de documentație n-a fost găsită. Ei bine, este posibil să existe totuși o înregistrare care să vorbească despre efortul depus pentru a le crea, deși a apărut cu 2,000 de ani mai târziu.

Herodot și mașinile avansate

Herodot
Herodot din Halicarnas (aprox. 484-430 î.Hr.).

Herodot discută despre echipamentele tehnologice probabile sau utilajele folosite în timpul construcției cel puțin a Marii Piramide din Giza în lucrarea sa „Istoriile”.

Conform inscripției, odată plasate pietrele de bază, „Mașini” au fost folosite pentru a le așeza pe cele de deasupra acestora. Cu toate acestea, Herodot însuși nu este sigur cu privire la numărul de mașini folosite pentru a construi piramidele Egiptului.

Următorul este un extras de text din „Istoriile”:

„Piramida a fost ridicată pe trepte, în formă de creneluri, așa cum o numesc unii, sau în formă  înaltă, după alții.” După așezarea pietrelor de fundație, au folosit mașini pentru a instala pietrele rămase …

… Prima mașină le-a ridicat de la sol și la primul pas. Pe deasupra era o altă mașină, care a luat piatra la sosirea sa și a adus-o la a doua treaptă, de unde a fost avansată și mai sus de o a treia mașină.

Fie aveau la fel de multe mașini câte trepte în piramidă, fie aveau o singură mașină care, deoarece era ușor mobilă, se deplasa de la un nivel la altul pe măsură ce pietrele urcau; ambele ipoteze sunt aduse, de aceea le discut pe ambele … 

Istoricii cred că Herodot a primit aceste informații de la preoții pe care i-a cunoscut în Egipt. Ce a vrut să spună Herodot când a spus: „Mașini care au ridicat pietrele și le-au așezat în locurile lor”?

Frazele care sună mai mult ca o teorie a conspirației sunt de fapt scrise de unul dintre cei mai proeminenți istorici ai omenirii. Este acesta un document vechi și evident care indică că vechii egipteni aveau sprijinul unei tehnologii superioare nedescoperite anterior sau că aveau tehnologii și cunoștințe avansate dincolo de vremurile lor?

Acest lucru duce chiar la concluzia că toate piramidele lumii au fost create folosind aceste potențiale dispozitive. Există mai multe posibilități; eventual, persoanele responsabile de aducerea acestei tehnologii au luat-o cu ele după finalizarea lucrărilor.

Acest lucru ar putea explica de ce nu au fost descoperite urme. Clădirea fără cusur a piramidelor i-a determinat pe mulți să presupună că simplii oameni erau incapabili să le ridice singuri, iar comentariile unei figuri istorice atât de semnificative nu fac decât să întărească aceste idei.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on print
Print

Inainte de a pleca, te rugam sa vizitezi si pagina noastra de Facebook sau canalul YouTube. Multumim!

eu_slayer_light

Multumim pentru vizita!

REVINO CURAND!